Verhalen over mensen en hun ervaringen met Tessa

- Blog -

Tinybot Tessa voor mantelzorgers Driestroom

Tinybot Tessa voor mantelzorgers Driestroom Er zijn nog 25 Tessa’s beschikbaar! Wil je een jaar lang gebruik maken van dit cadeautje voor jou als mantelzorger? Wees er dan snel bij! Aanmelden kan tot 1 november 2019.

Meld je ook aan voor de inspiratiesessie waar onder andere een Tessa live gedemonstreerd wordt, verder wordt ingegaan op hoe je Tessa als mantelzorger kunt inzetten en hoe deze wordt geïnstalleerd bij je naaste thuis...

Lees verder

Ministerie VWS - In de praktijk: “Tessa is een aanwinst voor mij”

Ook Simone ziet hoe haar moeder reageert op Tessa en hoe haar dagindeling is verbeterd. Waar ze voorheen om half zeven ’s avonds al op bed ging liggen en daardoor ’s nachts niet sliep, gaat ze nu ’s avonds naar de huiskamer. “Na het avondeten zegt Tessa dat ze wakker moet blijven en even koffie kan gaan drinken in de huiskamer. Dat doet ze dan ook. Ze is nu echt actiever.”Ze komt veel meer in contact met andere mensen en ook merkt Simone dat haar moeder veel rustiger is sinds ze helemaal aan Tessa is gewend. Daarnaast is ze minder afhankelijk van de zorgmomenten en heeft ze zelf meer controle over haar dag, omdat Tessa er altijd is.“Mijn moeder kan niet meer zo goed klokkijken en heeft minder besef van tijd, dus het is erg fijn dat Tessa gedurende de dag zegt hoe laat het is...

Lees verder

Particulier - In de praktijk: ‘Tessa is een huisgenote geworden’

GeheugensteuntjesTessa herinnert hem dagelijks om 8 uur ‘s ochtends aan het ontbijt, om 10 uur aan zijn kopje koffie en aan het vaste theemoment in de middag. Ze vraagt ook of hij zin heeft om gezellig koffie te gaan drinken bij de buurvrouw en laat hem op dinsdag en vrijdag weten dat het tijd is om naar de club te gaan. Ook geeft Tessa meerdere keren per dag aan dat de thuiszorg zo langskomt, zodat hij weet dat de hulp er over een kwartier is.

Lees verder

's Heeren Loo - In de praktijk: “Ik zie gewoon een gelukkige cliënt”

Johan heeft autisme en daardoor erg veel regelmaat en structuur nodig. “In de avonden kan ik hem met Tessa die vastigheid bieden. Daar ben ik heel blij mee. Het levert ons ook veel op. Als ik terugkom van mijn avondeten, dan zit hij lekker rustig zonder dat hij het lijntje met mij kwijt is.” “Wij zijn er natuurlijk ook gewoon voor hem. Maar op momenten dat we met andere cliënten bezig zijn, kunnen we hem op deze manier toch wat bieden. Het is echt een aanvulling. Het komt natuurlijk voor dat we hem met iets willen helpen, maar dat we dan bij een andere cliënt zijn. Dan is het fijn dat er iets anders is dat hem kan ondersteunen. Dat kan Tessa heel goed.”

Lees verder