Tessa installeren

Voordat u tipmomenten kunt inplannen moet u Tessa aan het internet verbinden. Op de volgende pagina’s staat in 4 stappen beschreven hoe dat moet.

Let op! In de ogen van Tessa kunt u zien bij welke stap u bent.

Voorbereiding

Wat heb ik nodig om Tessa te installeren?

Om Tessa te kunnen installeren heeft u het volgende nodig:

Tessa en de bijgeleverde adapter

Een wifi- of mifi-verbinding (2,4 GHz) of Ethernet-netwerkaansluiting

Een smartphone, laptop, PC of tablet

De laatste versie van Google Chrome

Netwerken waar Tessa niet mee kan verbinden

Tessa kan geen verbinding maken met de volgende netwerktypes:

5,0 GHz wifi-netwerken

Wifi-netwerken met een aparte hotspot pagina waar nog op akkoord of accepteren geklikt moet worden

Netwerkomgevingen waar nog met een apart gebruikersaccount moet worden ingelogd (bijvoorbeeld Eduroam)

Zoek eerst een mooie plek voor Tessa

Tessa staat het liefst op een plek waar ze goed kan worden gehoord. Bijvoorbeeld op een dressoir in de woonkamer in de buurt van een stopcontact.

Zet Tessa op een centrale plek inhuis

Sluit éérst de adapter aan op Tessa. Steek daarna de stekker in het stopcontact

Tessa start nu op in de installatiemodus

Let op! Start Tessa niet op in installatiemodus? Reset dan haar wifi-instellingen

Stap 1

Verbind uw smartphone, tablet of laptop met Tessa

Eerst gaan we uw smartphone, tablet of laptop verbinden met Tessa zodat u uw wifi-gegevens aan Tessa kunt vertellen

Kijk op uw apparaat tussen de beschikbare wifi-netwerken

Selecteer Tessa_XXXX uit de lijst met netwerken

XXXX staat voor de unieke code van uw Tessa en vindt u onderop Tessa

Tessa geeft aan wanneer uw apparaat verbinding heeft met Tessa

Het lukt mij niet om te verbinden met Tessa

Als u met uw smartphone probeert te verbinden moet u de Slimme netwerkwissel (Android) of Wi-Fi-assistentie (Apple) uitzetten. U kunt deze instelling vinden onder:

Android: Instellingen > WiFi > Slimme netwerkwissel

iOS/Apple: Mobiel netwerk > Wi-Fi-assistentie

Mijn apparaat zegt dat internet niet beschikbaar is

Uw apparaat kan aangeven dat u geen verbinding meer heeft zodra u met Tessa_XXXX bent verbonden

Het klopt dat uw apparaat geen verbinding heeft met het internet tijdens Stap 1. U kunt gewoon doorgaan met de installatie

Stap 2

Verbind Tessa met uw wifi

U heeft nu verbinding met Tessa. Nu gaat u uw wifi-gegevens aan Tessa vertellen zodat ze met het internet kan verbinden

Ga op hetzelfde apparaat naar: http://www.setup.direct

Selecteer uw eigen wifi en geef uw wifi wachtwoord op

Controleer uw wachtwoord en netwerknaam. Deze zijn hoofdlettergevoelig!

Vink Dit is een nieuwe Tessa alleen aan als u Tessa wilt resetten

Tessa gaat nu proberen te verbinden met het internet

Tessa kan niet verbinden met mijn wifi-netwerk

Uw wachtwoord en netwerknaam zijn hoofdlettergevoelig. Controleer of het wachtwoord en de netwerknaam door op Toon wachtwoord te klikken bij Stap 2.

Tessa kan niet verbinden met 5,0GHz wifi-netwerken, zakelijke netwerken met een apart gebruikersaccount, en wifi-netwerken met een aparte hotspot pagina

www.setup.direct doet het niet

Controleer of u nog verbonden bent met Tessa_XXXX bij de wifi-instellingen van uw apparaat. Probeer vervolgens een gewone webpagina te laden in uw webbrowser

Ik moet opnieuw verbinding maken met Tessa_XXXX

Als u met uw smartphone probeert te verbinden moet u de Slimme netwerkwissel (Android) of Wi-Fi-assistentie (Apple) uitzetten. U kunt deze instelling vinden onder:

Android: Instellingen > WiFi > Slimme netwerkwissel

iOS/Apple: Mobiel netwerk > Wi-Fi-assistentie

Stap 3

Updates downloaden en installeren

Zodra Tessa aan het internet is verbonden, zal ze automatisch de laatste updates downloaden en installeren

Tessa geeft zelf aan hoe lang het nog duurt en wanneer ze klaar is met updaten

Let op! Trek nooit de stekker eruit tijdens het updaten!

Na het installeren van de laatste updates zal Tessa opnieuw opstarten

Wanneer wordt Tessa geüpdatet?

Elke nacht kijkt Tessa of er nieuwe software-updates zijn. Als Tessa aan het internet verbonden is, zal ze de updates automatisch downloaden en installeren. Dit is een stille update: Tessa zal geen geluid maken tijdens de update ’s nachts

Hoe kan ik Tessa handmatig updaten?

Tessa downloadt en installeert automatisch updates wanneer ze aan het wifi wordt verbonden. Reset Tessa’s wifi en verbind haar opnieuw om haar handmatig te updaten

Hoe lang duren de updates van Tessa?

De snelheid van de updates is afhankelijk van de snelheid van uw internetverbinding. U kunt Tessa gewoon aan laten staan, trek de stekker er niet uit. Tessa start zelf opnieuw op zodra de updates geïnstalleerd zijn

Let op! Trek nooit de stekker eruit tijdens het updaten!

Stap 4

Account aanmaken en Tessa koppelen

Tessa is in te stellen via de bijbehorende app. Hiervoor heeft u eerst een account nodig zodat u kunt inloggen

Ga naar de app: https://my.tinybots.io/

Klik op Ik heb nog geen account en vul uw gegevens in om een account aan te maken

Vul Tessa’s code in om haar aan uw account te koppelen. Deze code vindt aan de onderkant van Tessa

Tessa is nu klaar voor gebruik. Druk op de groene plus knop in de webapp om uw eerste tipmoment in te plannen

Waar vind ik de code van Tessa?

Deze code bestaat uit de laatste 4 letters of cijfers van het serienummer van Tessa. Deze code staat op een sticker die u onderop Tessa kunt vinden.

Hoe krijg ik de oranje balk weg uit de app?

Deze oranje balk gaat weg zodra uw e-mailadres geactiveerd is. Activeer het e-mailadres op de link door te klikken die toegestuurd is naar dat e-mailadres

Let op! Het is erg belangrijk om uw account te activeren. Als uw account nog niet geactiveerd is, kan Tessa nog aan een ander account gekoppeld worden!

De app geeft aan dat mijn code onbekend is

U moet Tessa eerst met uw wifi verbinden. Zodra Tessa verbinding heeft met uw wifi is de code van uw Tessa bij ons bekend en kunt u Tessa aan uw account koppelen

De app geeft aan dat mijn Tessa al gekoppeld is

Herkent u het e-mailadres niet? Reset dan uw Tessa. Zodra Tessa gereset is kunt u haar aan uw account koppelen