Scripts

Met scripts kun je nu zelf bepalen wat je Tessa laat antwoorden, afhankelijk van wat je naaste heeft geantwoord (ja, nee of iets anders). Zo kan je als mantelzorger gerichtere ondersteuning geven en Tessa relevante suggesties laten geven die afgestemd zijn op jouw naaste.

Scripts inplannen

Je kunt scripts inplannen via de groene plusknop. Klik op Script om een nieuw script aan te maken of een eerder opgeslagen script opnieuw in te plannen.

Je kan een eerder opgeslagen script kiezen of een nieuw script maken. Klik op de groene knop om een nieuw script te maken.

Klik op het witte plusknopje om een nieuwe stap aan je script toe te voegen. Je kan kiezen uit 3 verschillende stappen:

Tessa zegt: Tessa spreekt iets uit
Tessa vraagt: Tessa vraagt iets en luistert naar een antwoord
Tessa wacht: Tessa blijft wachten tot de ingestelde tijdsduur voorbij is

Na iedere stap kun je een nieuwe stap inplannen. Zo kun je stap voor stap het script uitbreiden. Je kan Tessa iets anders laten zeggen wanneer ze een 'ja' verstaat dan wanneer Tessa een 'nee' verstaat.

Voorbeeldscripts

Hieronder zijn een aantal voorbeelden die je kan downloaden en rechtstreeks inde app kan importeren. Zo kun je gelijk aan de slag met de scripts! Je kan natuurlijk ook je eigen scripts maken.

Script: planten water gevenScript: deur op slot doen 's avondsScript: vuilnis buiten zetten

Scripts importeren

Download een van de scripts die hierboven staan. Klik op de groene plusknop in het overzichtscherm en kies Scripts.

Klik op Scripts importeren en selecteer het script wat u zojuist heeft gedownload (een .JSON bestand). U kunt de scripts nog aanpassen voordat u ze opslaat.