Wifi & netwerk

Het kan zijn dat het wachtwoord van uw wifi veranderd is of dat Tessa op een plek komt te staan met een ander wifi-netwerk. U moet dan Tessa’s wifi resetten en haar opnieuw verbinden

Wifi resetten

U hoeft geen nieuw account te maken wanneer de wifi van Tessa wordt gereset. Alle ingeplande tipmomenten blijven in de kalender staan

Houd de volumeknop aan de achterkant ingedrukt tot Tessa vraagt om de netwerkinstellingen te wissen

Druk nogmaals op de volumeknop ter bevestiging

Tessa start opnieuw op in de installatiemodus. Begin weer bij Stap 1 om Tessa met een (nieuw) wifi-netwerk te verbinden

Tessa kan niet verbinden met mijn wifi-netwerk

Uw wachtwoord en netwerknaam zijn hoofdlettergevoelig. Controleer of het wachtwoord en de netwerknaam door op Toon wachtwoord te klikken bij Stap 2

Netwerken waar Tessa niet mee kan verbinden

Tessa kan geen verbinding maken met de volgende netwerktypes:

5,0 GHz wifi-netwerken

Wifi-netwerken met een aparte hotspot pagina waar nog op akkoord of accepteren geklikt moet worden

Netwerkomgevingen waar nog met een apart gebruikersaccount moet worden ingelogd (bijvoorbeeld Eduroam)

Wat is mijn wifi-naam en wachtwoord?

In de meeste gevallen kunt u de naam van uw WiFi netwerk vinden aan de onderkant van uw router

Kunt u de code niet op de router vinden? Neem dan contact op met uw netwerkprovider

Wordt het netwerk bij u verzorgd vanuit uw organisatie? Neem dan contact op met de ICT-afdeling van uw organisatie

Mijn apparaat zegt dat internet niet beschikbaar is

Uw apparaat kan aangeven dat u geen verbinding meer heeft zodra u met Tessa_XXXX bent verbonden

Het klopt dat uw apparaat geen verbinding heeft met het internet tijdens Stap 1 en Stap 2. U kunt gewoon doorgaan met de installatie

Ik moet opnieuw verbinding maken met Tessa_XXXX

Als u met uw smartphone probeert te verbinden moet u de Slimme netwerkwissel (Android) of Wi-Fi-assistentie (Apple) uitzetten. U kunt deze instelling vinden onder:

Android: Instellingen > WiFi > Slimme netwerkwissel

iOS/Apple: Mobiel netwerk > Wi-Fi-assistentie