Inspiratie en ervaringen met Tessa

Hier vind u verhalen van gebruikers, clienten, organisaties, mantelzorgers en zorgverleners. Deze pagina dient ter inspiratie voor u wanneer u of uw organisatie interesse heeft in Tessa.
De informatie hier mag u delen binnen uw organisatie of team.

Ervarings verhalen uit proeftuin bij Siza

Deelnemers hebben Tessa voor een jaar mogen gebruiken binnen de proeftuin Tessa bij Siza. Meerdere clienten hebben aangegeven dat Tessa hen helpt en het graag willen blijven gebruiken. Deze clienten hebben nu een Tessa via de organisatie gehuurd voor 3 jaar.

Hieronder ziet u een korte interview met een van de deelnemers door een begeleidster van Siza.

Opstaan, kleding aantrekken, tandenpoetsen, de was doen: een kleine robot helpt om precies de structuur aan te brengen die iemand nodig heeft. Robot Tinybot helpt Bob bij zijn dagelijks leven. [bron: Siza]

Een langer interview met projectleider binnen Siza op Robotica Linda van den Bedem bij een uitzending van AutismeTV is te zien hier: YouTube - AutismeTV

Meer ervaringsverhalen

Naim met Tessa.

Naïm heeft niet-aangeboren hersenletsel waardoor zijn kortetermijngeheugen ernstig is aangedaan. Hij was benieuwd of Tessa hem kon ondersteunen in zijn dagelijkse bezigheden: iedere dag 40 minuten op de loopband lopen ter revalidatie. Naïm heeft echter geen besef van tijd en denkt na 4 minuten dat hij er al 40 heeft gelopen. Correcties van zijn moeder helpen niet, Naïm wordt dan boos, hij wil het zelf kunnen. Hij heeft Tessa ingezet om hem tijdens het lopen te stimuleren en door te geven hoe lang hij al bezig is.
Al meteen heeft Naïm goede resultaten behaald. Voor het eerst in 6 maanden heeft hij de hele week dagelijks 40 minuten gelopen. Naast het lopen op de loopband heeft Tessa hem geholpen om zelfstandig een maaltijd voor zijn familie te koken. Een mooie overwinning!

[bron: Vilans; auteur: Sanne van der Weegen]

Lees artikel op Vilans website

Ron en zijn begeleidster Isabel met Tessa.

Regiebegeleider Isabel de Vries (locatie Plaggeweg): ‘Bij een kenniscirkelbijeenkomst waar Tinybots een presentatie gaf over Tessa, heb ik contact gezocht met Linda van den Bedem van Siza’s afdeling business development. Na enige voorbereidingstijd, waarin we onder andere de huidige situatie van cliënt Ron in kaart hebben gebracht, zijn we vorige week gestart met Tinybot Tessa. Zowel Ron die gebruik maakt van Tessa als wij als team zijn super trots op de nieuwe aanwinst! Tessa ondersteunt Ron bij het aanbrengen van structuur in zijn dag. Ze staat in zijn woning en spreekt herinneringen uit zoals een herinnering om naar de tandarts te gaan of om te gaan slapen. Het invoeren van de reminders kan op afstand via de laptop of smartphone en de berichten kunnen indien gewenst dagelijks worden herhaald. Welke herinnering Tessa geeft, bepalen Ron en ik samen. We voeren dan gezamenlijk de berichten in.’ Inmiddels heeft Ron Tessa een nieuwe naam gegeven en begint hijzelf aan geplande taken als de sociale robot hem eraan herinnert.

Lees artikel op Siza website

Toekomstige ontwikkelingen

eWare - project
Samen met een groot Europese consortium ontwikkelen we binnen de 'eWare' project aan nieuwe functionaliteiten voor Tessa, door te koppelen aan leefstijl monitoring sensoren. Tessa zou volgens persoonlijke doelen (bijvoorbeeld 'op tijd eten' of 'meer bewegen') tipmomenten kunnen geven om de persoon te motiveren. De nieuwe functionaliteit zal eerst binnen partner organisaties worden uitgetest: Nederland (ZZG Zorggroep), Noorwegen, Italië (INRCA) en Zwitserland (terzStiftung).
Lees er meer over op https://aal-eware.eu/

Impressie video van de nieuwe functionaliteit dat wordt ontwikkeld binnen eWare project [bron: Vilans]

Project Sociale robot in de zorg: Tinybots & Lable Care
Er wordt nagedacht over een integratie met zorgdossiers en persoonlijk afgestemde conversatie interacties. In de afgelopen jaren hebben we de behoefte gezien om ondersteuning bij handelingen uit te breiden met korte gesprekken of instructies dat persoonlijk afgestemd kan worden.

Brochure of handleiding inzien

Klink op de brochure om deze te downloaden en in te zien.

De huidige versie is: mei 2018

Klink op de handleiding om deze te downloaden en in te zien.

De huidige versie is: manual_v2.1

Heeft u vragen of mist u informatie hier?

Stuur uw vraag, verzoek om informatie of opmerkingen naar: info@tinybots.nl of naar uw persoonlijke contactpersoon.

We horen graag wat we voor u kunnen betekenen!