De eerste ECD (ONS Nedap Healthcare) Integratie met Tessa is live!

Maurits van Gurp
November 13, 2023

In lijn met de WOZO en IZA doelstellingen

Tessa helpt als zorgassistent cliënten om zelfredzamer te zijn. Tessa doet dit als een onderdeel van het zorgproces. Een mooie stap daarin is een integratie met het ECD. Stichting Land van Horne ging vorige maand als eerste live voor het aan- en afmelden.

Wijkverpleegkundige Nicky Bakker is enthousiast: “Tessa is nu aan te vragen vanuit het cliëntdossier waarin we werken. De werkwijze is hetzelfde als die voor de aanvraag van de automatische medicijndispenser Medido. Het scheelt een hoop zoekwerk en is makkelijk doordat de meeste gegevens al voor ons zijn ingevuld. Kortom: het bespaart een hoop tijd.”

Het wordt dus makkelijker zorgtechnologie in te zetten als onderdeel van het primaire proces en met minder administratie. Helemaal in lijn met de WOZO en IZA doelstellingen, digitaal als het kan.


Dit is pas het begin. Zoals Monique Joosten al op hint werken we onder andere aan automatische client selectie vanuit het ECD om zorgverleners te helpen bij de juiste cliënten en zorgvragen Tessa, of andere technologie, in te zetten.

Je kan meer informatie vinden door te klikken op deze link, daar vind je onder andere een interview met Monique, de innovatie project manager en wijkverpleegkundige Nicky Bakker die er mee werkt in de praktijk.