"Mijn moeder is altijd een slechte drinker geweest. Met Tessa is dat enorm verbeterd en haar nierfunctie dus ook. De dokter wist niet wat ze meemaakte.”

Maurits van Gurp
November 11, 2023

Zorgassistent Tessa geeft rust in het huis van Loes

Toen Tessa een jaar geleden in huis kwam, moest moeder Loes er niets van weten. Maar inmiddels hoort Tessa erbij.

Loes:"Ik heb liever háár dan al die mensen die hier over de vloer komen. Dat hoeft niet voor mij hoor, al die drukte.”’'s Avonds eet Loes bij haar dochter een warme maaltijd. Tenminste, als Tessa zegt: ‘Denk eraan, je gaat zo bij Loesje eten’. Drinken is lastiger. Mijn moeder is altijd een slechte drinker geweest. Met Tessa is dat enorm verbeterd en haar nierfunctie dus ook. De dokter wist niet wat ze meemaakte.”

Diana Faes van Thuiszorg Groot Gelre B.V. en Maddy Kloet van MVT Arnhem geven een warm perspectief over de inzet van zorgtechnologie: mensen denken vaak: ik word afgescheept met een robot, alleen maar omdat er geen geld en tijd is om een zorgmedewerker langs te sturen. Maar het is juist fijn om wat technisch kán zo op te lossen, zodat er ruimte blijft voor de hulp die écht persoonlijk gegeven moet worden.

Daarnaast zijn wij blij dat Loes en Loes samen kunnen leven, in eigen huis en als moeder en dochter, en niet alleen als zorgvrager en mantelzorger en de zorg kunnen helpen.

Klik hier voor het hele artikel