Wij zijn er niet altijd, maar Tessa wel - Stephina Zorgspectrum

Esmahan Talan
February 23, 2021

ZorgSpectrum biedt thuiszorg en wonen met behandeling in de omgeving Nieuwegein, Houten enVianen. Na een eerste ervaring zet ZorgSpectrum nu Tessa in binnen alle thuiszorg teams ter ondersteuning van cliënten.

Zorgrobot Tessa wordt ingezet bij mensen met een cognitieve beperking. Ze zorgt voor ondersteuning en bieden van structuur. Mevrouw Simons (92) heeft dementie en daarom wordt Tessa bij haar ingezet.

Mevrouw Simons vertelt dat ze de tijd niet meer bij kon houden. Tessa helpt mevrouw bij inname van medicatie en ondersteuning in het dagelijkse leven. “Tessa vertelt me wanneer het tijd is voor een boterham of kop koffie, dat ik naar bed moet en dat ik nog een glaasje drinken mag hebben”.

Mevrouw Simons,cliënte bij ZorgSpectrum, samen met haar zorgrobot Tessa

Tessa heeft bij mevrouw voor meer structuur gezorgd en helpt bij herinneringen. Dit ervaart mevrouw ook prettig. Ze vertelt; “Je houdt je meer aan de tijden. Ik ga nu ook heel op tijd naar bed, want dat zegt ze dan tegen me en dan doe ik dat ook. Ze speelt ook regelmatig muziek af wat ik heel leuk vind. Ik vind het heel fijn dat ze dat allemaal zegt”. 

“Ik merk dat er stabiliteit is bij mevrouw en dat vind ik fijn om te zien”

Stephina Brouwer geeft mevrouw ondersteuning bij de dagelijkse zorg. Stephina komt dagelijks langs. Ze ziet Tessa niet als belemmering in haar werk. “Tessa biedt ondersteuning aan de cliënte. Wij zijn er niet altijd, maar Tessa wel. Het is een goede hulp voor mevrouw. Ik merk dat er stabiliteit is bij mevrouw en dat vind ik fijn om te zien”.

Download het interview in PDF
Vragen of wil je de inzet van Tessa bespreken? Neem contact op.