"Hoe mooi is het dat je met Tessa langer in je vertrouwde omgeving kan blijven, daar wil ik aan werken."

Maaike Telnekes
November 24, 2021

Toen ik als meisje van 15 jaar begon met werken in een kledingwinkel, kwam ik in contact met veel verschillende mensen van jong tot oud. Ik haalde mijn energie uit de wekelijkse zaterdagmiddag gesprekken met verschillende ouderen, die in de winkel kwamen voor een gesprekje. Ik werd blij van het contact dat ik had met de ouderen en de verhalen, die zij mij vertelden, raakten mij.

Ik kwam er al snel achter dat ik meer voor ouderen wilde betekenen en ging een zorg gerelateerde opleiding te volgen. Uiteindelijk wilde ik nog meer leren over de ouderen in de maatschappij en ik besloot de opleiding Toegepaste Gerontologie te volgen. Een opleiding die zich specifiek richt op verouderings vraagstukken. Ik voelde mij echt op mijn plek binnen deze opleiding, omdat ik veel waarde hecht aan de kwaliteit van leven van de ouderen in de samenleving.

Ook vind ik het belangrijk om producten en technologieën voor ouderen in te zetten, die aansluiten bij hun wensen en behoeften. Na het behalen van mijn diploma ben ik op zoek gegaan naar een baan waarin ik mijn passie kwijt kan.

Tinybots draagt bij aan de zelfredzaamheid van de oudere doelgroep met een zorgvraag om langer zelfstandig te blijven. Hoe mooi is het als je door middel van zorgtechnologie langer in je eigen vertrouwde omgeving kunt blijven wonen. Ik ben Maaike en bij Tinybots kan ik mijn passie voor de oudere doelgroep combineren met mijn interesse in zorgtechnologie. ”