Ontmoet Natasha: "We organiseren processen zo dat zorgverlener erop vertrouwen dat Tessa een verlenging is van de zorg die zij leveren."

Tinybots team
May 16, 2023

Welkom Natasha! Natasha is sinds december 2022 implementatie projectleider bij Tinybots. Natasha brengt passie voor de zorg, een oog voor detail en haar achtergrond als zorgverlener samen meer dan 10 jaar project implementatie ervaring. Hiermee helpt Natasha zorgaanbieders om Tessa goed te implementeren. We stellen je graag aan haar voor en Natasha deelt ook gelijk haar eerste ervaringen hoe het is om binnen het Tinybots team te werken.

Welk pad heeft je hier gebracht?

Natasha vertelt: ‘als 19-jarige ben ik begonnen in de zorg, ik behandelde kankerpatiënten. Deze mensen waren ernstig ziek, waardoor ik ze soms weken achtereen elke dag zag. De band die je dan opbouwt, zorgde er ook voor dat ik het werk mee naar huis nam. Mede daardoor heb ik er toen voor gekozen om na een aantal jaar een andere weg in te slaan, ondanks dat ik de zorg heel erg mooi vond. Ik heb daarna 16 jaar als account-, project-, team- en kwaliteitsmanager gewerkt en (verander)trajecten en projecten begeleidt.  

"Toen ik Tinybots tegen kwam, wist ik dat ik hier een bijdrage wilde leveren"

Ik was me er niet van bewust dat ik terug wilde naar de zorg, maar toen ik Tinybots tegen kwam, wist ik dat ik hier een bijdrage wilde leveren. Ik moest gelijk denken aan mijn oma die door de dementie, en de hoeveelheid zorg die daarbij komt kijken, moest verhuizen naar een zorginstelling. Ik denk dat als Tessa er was geweest, dat mijn oma wat langer thuis had kunnen blijven wonen en langer zelfredzaam was geweest. Ik gun het mensen om zo lang mogelijk in hun eigen huis kunnen blijven wonen en ik geloof dat technologie een mooie manier is om mensen hierbij te ondersteunen en om hen langer zelfredzaam te houden.  

Ik probeer nu mijn ervaring in de zorg te combineren met mijn ervaring buiten de zorg. Door bijvoorbeeld gelijk groter te denken en door dingen gestructureerd aan te pakken, kan je de zorg helpen om echt anders te werken. Zorgverleners gewend om zelf bij cliënten langs te gaan en alles jaren op dezelfde manier te doen, dus het kan een hele omslag voor hen zijn om nu dingen “uit handen te geven” aan een robot. Het is aan ons om de processen zo te organiseren dat men er een goed gevoel bij heeft en erop vertrouwt dat Tessa een verlenging is van de zorg die zij leveren. De processen moeten de zorgverleners ondersteunen.’

Hoe is het om bij Tinybots te werken?

‘Vanaf het eerste moment had ik er een fijn gevoel; er is een fijne sfeer, leuke mensen en genoeg te doen. Ik moest in het begin wel wat wennen. Ik was gewend aan een omgeving waarin je veel zelf moet uitzoeken, waar beslissingen vaak snel werden genomen, maar ook zo weer konden veranderen en dan moest je meteen schakelen. Bij Tinybots groeien we snel, maar nemen we vaak langer de tijd voordat we een besluit nemen. Ik realiseer me nu dat dit moet, omdat ons werk direct impact heeft op het werk van honderden zorgverleners. We willen alles goed doordenken om te voorkomen dat we hun tijd verspillen door dingen weer opnieuw te moeten doen.

"Het geeft me energie dat ik zo vanuit mijn kracht kan werken"

Wat mij energie geeft, is dat ik in zes maanden die ik bij Tinybots werk, al gegroeid ben als professional. Ik uit me anders, maar kan helemaal mezelf zijn. Ik ben altijd al heel kritisch maar heb altijd het gevoel gehad dat het een negatieve eigenschap was. Binnen Tinybots kan ik dit op een manier inzetten dat het positief is en het team juist helpt. Het geeft me energie dat ik zo vanuit mijn kracht kan werken.’

Wat hoop je dat de toekomst brengt?

‘Vanuit mijn rol wil ik waarde brengen en iets betekenen voor een ander. Ik vind het mooi wanneer we samen met een zorgaanbieder ervoor kunnen zorgen dat de zorgverleners anders kunnen werken. Dit is natuurlijk iets waar we elke dag aan werken, soms serieus maar soms ook spelenderwijs. Ik voel daarin wel de urgentie dat we nú anders moeten en ik hoop dat ik zorgaanbieders daar een stukje bij kan helpen.

"Het lijkt me mooi als we veel mensen in Nederland kunnen helpen. En wie weet ook op Curaçao"

Ik merk ook dat ik op mijn plek zit doordat ik Tessa verder wil verspreiden, ik zie zoveel mogelijkheden en dat maakt mij enthousiast. Mijn familie woont onder andere op Curaçao De zorg voor ouderen is daar anders ingericht en komt meestal bij de familie, wat fijn is, maar niet altijd lukt. Ik zie daar echt de noodzaak voor Tessa. Het lijkt me mooi als we zo veel mensen in Nederland kunnen helpen, maar misschien ook wel buiten Nederland. En wie weet ook op Curaçao.’