Ontwikkelingen in 2021: Custom Commands & Wizard

Wang Long Li
December 17, 2020

Afgelopen jaren hebben we veel contact gehad met eindgebruikers, families en zorgverleners. We hebben gekeken naar toevoegingen aan Tessa die zinvol zijn voor de doelgroep.

We zullen in deze blog twee nieuwe ontwikkelingen toelichten die aankomend jaar gaan implementeren: Custom Commands en Wizard.

Spraakherkenning biedt veel mogelijkheden maar door beperkte UX ervaring (gebruiksvriendelijkheid) is het ook een bron van frustratie.

Custom Commands

Tessa vergroot zelfstandigheid en geeft meer zelfvertrouwen aan mensen. De ondersteunen van de dagstructuur is de voornaamste rol die Tessa had. In het eerste versie vanTessa hadden wij de toegankelijkheid en gebruiksvriendelijkheid geprioriteerd. Zo hadden we de spraakherkenning bewust beperkt tot gesloten vragen. Dit maakt het vaak makkelijker om vragen te beantwoorden voor sommigen uit de doelgroep. Voor diegene die de vragen instelt is het ook overzichtelijk om scripts te personaliseren. Bij een vraag ontstaat een vertakking in de script en er moet rekening gehouden worden met elke vertakking.

Maar in de tussentijd hebben we veel experimenten zelf uitgevoerd en spraak interacties bestudeerd. We hebben een ontwerp waarbij we ook uitgebreidere spraakherkenning implementeren, waarbij we het gebruik en instellen even gebruiksvriendelijk houden. De spraakherkenning kan aangepast worden per gebruiker omdat elke gebruiker het liever in hun eigen woorden bepaalde vragen stellen, antwoorden geeft of iets wil aanzetten. Zo hoeft de eindgebruiker weinig nieuws leren, maar leert Tessa de spraak van de gebruiker.

We zullen deze spraakherkenning functie integreren in Tessa op een zinvolle wijze. Dit opent mogelijkheden om in verscheidene zorgprocessen spraak interacties in te bouwen.

Zodra deze ‘CustomCommands’ feature beschikbaar is, zullen we het eerst laten testen. We zoeken daarvoor beta-tester.

Heb jij of je organisatie interesse om deel te nemen in onze beta-test? Stuur een email naar info@tinybots.nl. We zullen enkele organisaties uitkiezen om samen dit verder te ontwikkelen, zodat spraakherkenning nuttig ingezet kan worden binnen zorgprocessen in de thuiszorg, ambulante GGZ en VG.

 

Wizard

Het tweede waar we aan gaan werken is helpen met het beter en sneller selecteren van de juiste ondersteuning die Tessa mag geven aan de gebruiker (cliënt). Tessa werkt effectief als relevante ondersteuning wordt geboden. Dit valt in twee categorieën:de zorgvragen en subjectieve welzijn. Dus zowel iemand herinneren aan fysiotherapie en eten als laten kerstliedje afspelen die ingesteld is door hun schoonzoon. Tessa geeft zorg, maar voor de gebruiker moet het vooral aanvoelen als een hulpje dat hem/haar leven fijner maakt.

Het instellen en bedenken welke ondersteuning op welke wijze aangeboden kan worden, kost soms wat tijd. Soms kan het door de waan van de dag niet altijd op andere ideeën komen om de gebruiker (cliënt) nog extra leuke scripts in te zetten. Daarom gaan wij een ‘Wizard’ ontwikkelen. Een feature die je helpt om snel de relevante scripts te selecteren en in te stellen voor de gebruiker.

Naast deze tweeontwikkelingen zullen nog meerdere verbeteringen komen. Hou daarover onze nieuwsbrief in de gaten.