Ontmoet Bernd: "Ik vind het enorm inspirerend dat Tinybots door middel van technologie mensen met dementie helpt om langer zelfstandig te leven."

Berndt Kreyen
March 3, 2022

Al van jongs af aan was ik veel in de weer met computers. Toen ik een keuze moest maken om verder te studeren viel die dan ook al snel op informatica. De eerste projecten waar ik aan werkte gingen onder andere over het automatisch optimaliseren van transport. Ik merkte dat ik de technische aspecten van deze projecten enorm leuk vond en dat mijn passie voor informatica groot was. Desondanks werd mijn motivatie gaandeweg steeds kleiner. Het gevoel dat het werk dat ik deed een positieve impact had ontbrak nog.  

Ik ben toen gaan zoeken naar hoe ik mijn passie kon combineren om deze impact te maken. Daardoor ben ik betrokken geweest bij verschillende projecten. Ik heb bijvoorbeeld gewerkt aan een fiets die puur op menselijke kracht zo snel mogelijk ging (het record van het team staat op 133,78 km/h) en ben ik betrokken geweest bij het maken van een duurzame elektrische motorfiets.  

Toen ik een onderwerp moest gaan kiezen voor mijn afstudeerwerk was het voor mij dan ook logisch om weer te kijken naar hoe ik een positieve bijdrage kon leveren. Ik stuitte op de groeiende groep van mensen met dementie. Het viel mij op dat er nog relatief weinig werd gedaan met technologie om de kwaliteit van leven van deze mensen te verbeteren. Dit leek mij een mooie opening om mijn technische achtergrond in te zetten en impact te creëren. Ik ben gaan onderzoeken of ik automatisch persoonlijke muziek afspeellijsten kon genereren die de gemoedstoestand van iemand met dementie verbetert. Een leuk onderzoek, maar het in de praktijk toepassen bleef wel nog uit.  

"Ik ben heel enthousiast om bij Tinybots mijn technische achtergrond in te zetten en een steentje bij te dragen aan het welzijn van mensen met dementie."

Door te zoeken naar technologische oplossingen die al werden toegepast bij mensen met dementie kwam ik Tinybots tegen. Ik vind het enorm inspirerend dat we bij Tinybots door middel van technologie mensen met dementie helpen om langer zelfstandig te leven. Iets waar denk ik niet alleen deze mensen zelf veel gelukkiger van worden, maar waar de mantelzorgers en naasten ook veel aan hebben. Ik ben heel enthousiast om bij Tinybots mijn technische achtergrond in te zetten en een steentje bij te dragen aan het welzijn van mensen met dementie.