Ontmoet Maurits: "Mensen kunnen door Tessa nog jaren de taken uitvoeren die ze anders zonder Tessa nooit meer hadden kunnen doen."

Maurits van Gurp
December 1, 2022

De laatste jaren ben ik erg druk geweest met ondernemerschap en innovatie. Mijn opleiding Business Innovation heeft mij hierbij gestimuleerd. Ik heb het altijd interessant gevonden hoe je door een innovatie uit het niets waarde kan creëren. In mijn ogen creëert Tessa op een prachtige manier waarde door een kwetsbare groep te helpen om langer zelfstandig te blijven leven. Ik ben daarom ontzettend gemotiveerd om mijn kennis en vaardigheden in te zetten om organisaties te helpen bij de inzet van Tessa.

Al heel lang weet ik dat het super belangrijk is dat deze groep wordt ondersteunt. Alzheimer heeft namelijk bij ons ook in de familie een grote rol gespeeld. Voor mijn oma is er helaas nooit een Tessa geweest, toch ben ik van mening dat wanneer Tessa had bestaan mijn oma de laatste jaren prettiger had doorgebracht. Wat ik bijzonder vind aan Tessa is dat het niet iemand zijn taken overneemt. Tessa is juist een hulpmaatje die je helpt herinneren aan je dagelijkse activiteiten. Door de herinnering kun je langer taken zelfstandig blijven oppakken. Hoe mooi is dat wel niet!? Mensen kunnen door Tessa nog jaren de taken uitvoeren die ze anders zonder Tessa nooit meer hadden kunnen doen. Het mooie hierbij is dat wij door Tessa niet alleen de cliënten helpen met de inzet van Tessa maar ook de families, mantelzorgers en zorgmedewerkers. De werkdruk in de zorg ligt heel erg hoog en met Tessa zorgen wij ervoor dat dit een beetje minder wordt.

"Wat ik bijzonder vind aan Tessa is dat het niet iemand zijn taken overneemt. Tessa is juist een hulpmaatje die je helpt herinneren aan je dagelijkse activiteiten. Door de herinnering kun je langer taken zelfstandig blijven oppakken."

Sinds eind oktober ben ik werkzaam voor Tinybots. Mijn functie is dat ik zorgorganisaties help bij de inzet van Tessa. Het maakt mij ontzettend blij als ik te horen krijg dat Tessa wordt ingezet en dat het veel mensen helpt. Ik vind het waardevol dat ik mijn steentje bijdraag met het langer zelfstandig thuis laten wonen van cliënten.