Ontmoet Nina: "Technologie is één van de dingen die ervoor kan zorgen dat mensen bepaalde dingen toch (weer) zelf kunnen en dat vind ik mooi!"

Nina Brugmans
August 9, 2022

Ik wist al vroeg dat ik later mensen wilde helpen. Maar mensen helpen kan op zo veel verschillende manieren. Naarmate ik ouder werd, wist ik dit specifieker te maken: Ik wil een bijdrage leveren aan de zelfredzaamheid van mensen. Zorgen dat mensen zo veel mogelijk (weer) zelf kunnen doen. Mensen kunnen namelijk vaak meer zelf dan ze denken. Mijn oma zei altijd: “Focus op wat je nog wel kan in plaats van wat je niet kan”. Technologie is één van de dingen die ervoor kan zorgen dat mensen bepaalde dingen toch (weer) zelf kunnen en dat vind ik mooi! Soms hoeft het maar een klein hulpmiddel te zijn, om toch veel meer eigen regie te krijgen.

Soms hoeft het maar een klein hulpmiddel te zijn, om toch veel meer eigen regie te krijgen.

Daarom was ik ook blij toen ik de opleiding Mens & Techniek – gezondheidszorgtechnologie tegenkwam. Een opleiding die de verbinding legt tussen de zorg/mensen en innovatie/technologieën. Ik ben dan ook veel verschillende innovaties tegengekomen en bij elke innovatie werd mijn enthousiasme alleen maar groter om te zorgen dat er nog meer bruikbare innovaties komen en dat nuttige innovaties goed ingezet worden.  

In juni 2021 ben ik afgestudeerd van deze opleiding. Daarna heb ik ervoor gekozen om de pre-master Industrial Design te gaan doen aan de Technische Universiteit in Eindhoven. Echter, miste ik daar heel erg het contact en de afstemming met de doelgroep en betrokkenen. En dat is de reden dat ik graag in het werkveld aan de slag wilde gaan.  

Als Tessa Coach vind ik het dan ook super leuk dat ik Tessa mag implementeren bij cliënten thuis en daarbij te maken heb met zowel zorgverleners als cliënten. Het is leuk om te zien en horen hoe Tessa cliënten meer eigen regie geeft maar ook de zorg wat meer ontlast. Ik ben blij dat ik hier mijn steentje aan bij kan dragen.