Ontmoet Olivia: "Het fijne en het mooie aan de rol als trainer is dat we niet alleen cliënten helpen met de inzet van Tessa, maar ook de families, mantelzorgers en zorgmedewerkers."

Olivia Domsdorf
July 14, 2022

“Kijk en luister naar de mensen om je heen en probeer te helpen, daar waar het nodig is.” Dit is iets wat ik van jongs af aan heb meegekregen en groter is geworden. Zo heb ik in de zomer van 2021 de opleiding Mens & Techniek – gezondheidszorgtechnologie mogen afronden. Vanaf het begin had de studie mijn volle interesse en heb ik deze met plezier doorlopen. Gedurende de studie ben ik met veel zorg technologieën in aanraking gekomen, waaronder met zorgrobot Tessa van Tinybots.


Het is mooi om te zien dat er de laatste jaren steeds meer nieuwe zorg technologieën zijn ontwikkeld. Het verschil met de start van mijn opleiding en de tijd waar we nu in leven is groot. Voor jong en oud zijn er tegenwoordig steeds meer ontwikkelingen om eigen regie te kunnen houden. Fysieke hulp is erg fijn en goed, maar het hebben van zelfredzaamheid is ook erg prettig. Als ik bijvoorbeeld naar mijzelf kijk wil ik graag zelf dingen blijven oplossen, ook op momenten wanneer ik eigenlijk hulp zou moeten krijgen.

Zo draagt iedereen een beetje bij aan de zorg voor zijn/haar naasten.

Het fijne en het mooie aan de rol als trainer is dat we niet alleen cliënten helpen met de inzet van Tessa, maar ook de families, mantelzorgers en zorgmedewerkers. Doordat er een groot tekort is in de zorg kunnen we met behulp van Tessa deze werkdruk een beetje wegnemen. Ook kunnen familieleden een stukje zorg op zich nemen door mee actief te zijn in de Tessa App. Zo draagt iedereen een beetje bij aan de zorg voor zijn/haar naasten.