Ontmoet Demi: “Ik hoop anderen te inspireren om zorgtechnologie te omarmen zodat meer mensen langer thuis kunnen blijven wonen.”

Demi Renard
February 1, 2022

‘Het bloed kruipt waar het niet gaan kan’. Een uitspraak die ik na 26 jaar echt volledig heb omarmd. Zorgen voor anderen heb ik van kinds af aan meegekregen. Het grappige is dat dit niet meteen mijn eerste keuze was voor mijn beroep. Nee, toen ik nog klein was wilde ik graag archeoloog worden. Net als in de films op zoek naar mummies en schatten. Tegen de tijd dat ik een tiener was kreeg ik steeds meer in de gaten dat (ook) ik een zorghart heb en ben ik afgestudeerd als doktersassistente bij een huisartsenpraktijk. Hier heb ik voor veel mensen, jong en oud, iets kunnen betekenen en dit motiveerde mij weer om door te groeien tot HBO-Verpleegkundige. Om in die rol nog meer mensen te kunnen helpen in andere fasen van het leven. 

“Ik hoop anderen te inspireren om zorgtechnologie te omarmen zodat meer mensen langer thuis kunnen blijven wonen.”

In de opleiding was het voor mij al snel duidelijk dat ik het voorbeeld van mijn moeder wilde opvolgen en iets wilde betekenen voor de ouderen in onze samenleving. Vanuit haar kant hoorde ik de verhalen van ouderen met (veelal) dementie en natuurlijk zag ik zelf veel in de praktijk. Dit heeft mij ontzettend gemotiveerd en inspireert. Daarom heb ik tijdens de opleiding ook de focus gelegd op ‘Active Ageing’ (zo gezond en zelfstandig mogelijk oud worden, benaderd vanuit verschillende kanten van de samenleving) en zorg gerelateerde technologieën waaronder Tessa.

Na mijn opleiding heb ik een aantal jaar als wijkverpleegkundige gewerkt. En hierbij ook Tessa zelf ingezet bij cliënten. Ook tijdens de Covid-pandemie. Deze periode begon amper twee maanden na mijn afstuderen waardoor ik gelijk in het diepe ben gegooid. Dit was achteraf best moeilijk en zwaar en toch zie ik het ook als een mooie en dankbare tijd om als zorgverlener aan het bed te mogen staan. De ervaringen van de ingezette Tessa’s gaven mij de energie om op een andere manier naar zorgverlening te kijken, namelijk: als een aanvulling van de directe zorgverlening en niet als ‘vervanging’. Dit heeft mij gemotiveerd om meer te investeren in mijn passie voor de inzet van zorgtechnologie. 

Ik ben de uitdaging aangegaan om te werken bij Tinybots om vanaf de andere kant mijn collega’s in de zorg te helpen bij het inzetten van zorgtechnologie. Tinybots zorgt ervoor dat zorgvragers langer thuis kunnen blijven door Tessa in te zetten als verlengde van de directe zorgverlening. Ik hoop anderen te inspireren om zorgtechnologie, waaronder Tessa, te omarmen zodat meer mensen langer thuis kunnen blijven wonen. Ik ben Demi en bij Tinybots komen mijn ervaring als wijkverpleegkundige en mijn visie voor de inzet van zorgtechnologie samen.